Brf Äppelgården 1

Vasatorpsvägen, Helsingborg

Hela Helsingborg växer och frodas. I den nya bostadsrättsföreningen Äppelgården 1 är det lätt att hitta en egen plats att slå rot på, i en nytänkande stadsdel som spirar av utveckling. Vi bygger nya bostadsrätter, ljusa och rymliga lägenheter med attityd och elegans. Här kan du enkelt varva aktiviteter och lugn med närhet till både service, stadsliv och grönska!

Första etappen av Äppelgården är nu slutsåld och har sin inflyttning i april 2023. Har du också intresse av att flytta till Äppelgården? Under 2023 påbörjar vi försäljningen av etapp 2. Kontakta Länsförsäkringar Fastighetsförmedling för mer information om våra bostäder på Vasatorpsvägen.

Om projektet

Ort: Helsingborg
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Lägenheter: 43 st, 1-4 rok
Lägenhetsstorlek: 32-91 kvm
Inflyttning: April 2023
Pris: 795 000 – 2 695 000

HP Boendeutveckling AB
Planeringsfas
Försäljning pågår
Byggstart
Planerad inflytt
April 2023

Lev livet enkelt

I Äppelgården bor du både stads- och naturnära. På nära gångavstånd ligger flera stora matvarubutiker, bensinstation, apotek och systembolag. Området innehåller även alla former av offentlig och kommersiell service, bra skolor, förskolor, bibliotek, kyrka och vårdcentral samt ett rikt och aktivt förenings- och kulturliv.

Gillar du sport och aktiv fritid finner Olympia och Filborna arena i områdets närhethall. För barn finns även den stora lekplatsen med draktema ett stenkast bort liksom ett utomhusbad för alla bad- och plasksugna. Söker du istället för bus och lek en lugn natur- och kulturupplevelse återfinns en kort promenad bort Fredriksdals friluftsområde med underbara miljöer och grönskande parker. Där kan du följa årstidernas växlingar med vårens första blommor, sommarens rika grönska och höstens färger.

Från Brf Äppelgården lugna oas förflyttar du dig bekvämt och smidigt med många möjliga alternativ. Runt knuten stannar Helsingborgsexpressen som snabbt och bekvämt tar dig in till stan. Trivs du bättre på cykel så har du kommit rätt, Helsingborg är en härlig cykelstad och från Äppelgården är du en lagom lång tur från Helsingsborgs stadskärna.

Njut av livet i Brf Äppelgården

Brf Äppelgården har hämtat sitt namn från de fruktodlingar som historiskt funnits i området. De fyra olika huskroppar varvar modern attityd med klassisk elegans och inramar en inbjudande, bilfri utemiljö för alla åldrar. Husens rymmer en rad olika lägenhetstyper där fokus lagts på välplanerade planlösningar, goda förvaringsmöjligheter och rymliga balkonger.

Utgångspunkten för bostäderna är en modern standard med möjlighet att sätta personlig prägel genom egna val – allt för att skapa just ditt drömboende. Bostäderna får fina ljusinsläpp och stora rymliga utrymmen för sällskapsliv i kök och vardagsrum. Oavsett om du väljer en liten eller stor lägenhet återfinns uppskattad förvaring i form av både klädkammare och stora skjutdörrsgarderober. Utöver lägenhetens förvaringsytor får du även tillgång till ett förråd där du förvarar saker du behöver mer sällan.

Ditt eget utomhus

Det finns något djupt mänskligt i att vilja kunna öppna upp och släppa in syret, vinden och ljuset. Och att kunna gå ut i friska luften på den egna balkongen eller uteplatsen. Vara lite utomhus, fast hemma – och låta  gränserna mellan inne och ute vara mer flytande.

Både fastigheten och lägenheterna är noggrant planerade för att ta tillvara naturens resurser. Solens läge, utsikten och närande grönområden har tagits med i planeringen. Den privata innergården omfamnas av husen, här finns det plats att leka, grilla, umgås, mötas och vila på. Här träffar du dina grannar, och säkert hittar du snart din egen favoritplats. Med tiden blir gården också ett grönskande vardagsrum, helt fri från genomfartstrafik. Perfekt för barn och barnbarn med spring i benen!

Ett hållbart boende

 

I Brf Äppelgården 1 bor du grönt och miljösmart och till låg driftskostnad. Husen är byggda med fokus på hållbarhet och smarthet, och här tas både värme från människor och maskiner liksom solens varma strålar tillvara. På husets tak ligger solceller som ger bostäderna och de gemensamma utrymmena miljövänlig el, som från ovan! Ja, under de ljusare årstiderna står solen för en stor del av den el som åtgår i huset. Tack vare solcellerna minskar behovet av köpt el, vilket kommer alla boende till nytta genom lägre pris per förbrukad kilowattimme. När sedan hösten och vintern träder in så kommer fjärrvärmen väl till pass. Husen är byggda på ett sätt som ger mycket låg energiförbrukning, samtidigt som du också har möjligheten att påverka el- och vattenanvändningen och därmed kostnaderna. I varje lägenhet finns mätare som visar hur mycket el, värme, varmvatten och kallvatten som används. Du betalar bara för den egna förbrukningen, och den uppmätta kostnaden debiteras utöver månadsavgiften. Prisvärt och klokt, och en långsiktigt hållbar lösning för såväl plånboken som miljön!

BROSCHYRER

Intresseanmälan

Caroline Hanell

Fastighetsmäklare
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
073-14 90 656