Brf Södra Stranden 3

Fotogengatan Motala

Strax intill Motalavikens södra strand växer nu sista etappen av Brf Södra Stranden fram. Här finns plats för dig att hitta hem i Östergötlands sjöstad — med vattnet i blickfånget och naturen runt knuten. Området kring Södra Stranden är en pärla under utveckling och bostäderna i de tre bostadsrättsföreningarna blev snabbt mycket populära och eftertraktade. På sikt är tanken att hela Motalavikens södra strand ska omvandlas till attraktiva boendemiljöer blandat med handel och verksamheter med tydliga kopplingar till båtliv och vatten. För att binda samman detta guldläge med staden planerar även Motala kommun ett tydligare, rekreativt parkstråk längs med vattnet som binder samman broarna kring viken.

Projektet är nu slutsålt men från tid till annan säljs det lägenheter i föreningarna. Kontakta gärna Länsförsäkringar Fastighetsförmedling om även du skulle vilja bosätta dig och njuta av områdets unika, vattennära läge!

 

Om projektet

Ort: Motala
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Lägenheter: 31 st, 2-3 rok
Lägenhetsstorlek: 71-89 kvm
Inflyttning: September 2023
Pris: 2 050 000-3 695 000

HP Boendeutveckling AB
Planeringsfas
Försäljning pågår
Byggstart
Planerad inflytt
September 2023

Start och mål för din egen Vätternrunda

Motala är en mötesplats med vacker inramning, spännande historia och en levande framtid. Vi vill vara en del av stadens utveckling och bygger därför nya lägenheter vid Södra Stranden. Här skapar vi miljösmarta hem och ett boende för framtiden, var och ett med inglasad balkong och verkligt goda utsikter. Lägenheterna är planerade och utformade för att trivas i med gott om förvaringsmöjligheter, noggrant utvalda material och utrustning som håller genomgående hög kvalitet. Gemensamt för alla våra hus är att de är miljösmart byggda med tyst och energisnål inomhusmiljö, vilket ger låga energikostnader och en långsiktigt god ekonomi för huset, föreningen och för dig, förstås.

Brf Södra Stranden öppnar upp för det bästa av två världar: en helt ny lägenhet, där du ges möjlighet att sätta din egen prägel, i ett unikt strandnära läge. Från din bostad promenerar du enkelt fram och tillbaka in till centrum. Eller varför inte ta en längre tur runt Motalaviken över bron, din egen Vätternrunda med start och mål på hemmaplan.

Njut av ett elegant boende med utsikt

Brf Södra Stranden bygger ett hus med åtta våningar och erbjuder fyra olika planlösningar att välja bland. Här ryms både tvåor och treor mellan 71 och 89 kvm, var och en med underbar utsikt. Hemmens fokus är välplanerade boytor och genomgående öppen planlösning mellan kök och vardagsrum – en utformning som möjliggör socialt umgänge till både vardag och fest. Den generösa takhöjden och stora fönsterpartier förstärker lägenhetens luftiga och rymliga känsla.

Från vardagsrummet når du även den inglasade balkongen, bostadens extra välkomnande rum under årets varma månader. Här njuter ni av den vidsträckta utsikten som sträcker sig från Motalabrons röda siluett ända in till Motala ström och Göta Kanals utlopp i Vättern. När det kommer till förvaring har inget lämnats åt slumpen. Samtliga lägenheter erbjuder både klädkammare och skjutdörrsgarderober, som rymmer allt det du inte kan eller vill vara utan. Det finns dessutom ett eget lägenhetsförråd där du enkelt förvarar det du behöver mer sällan. Bilen parkeras smidigt utanför huset, antingen i väderskyddande carport eller på traditionell parkeringsplats.

Södra Stranden - Motala

Mest påtaglig och tongivande för Södra Stranden är såklart närheten till vattnet. Det tar bokstavligen en minut att ta sig dit, och Motalavikens skådespel kommer här utspela sig rakt framför dina ögon. Till centrum tar du dig till fots på en kvart om du raskar på. Promenaden går längs vattnet, genom parker och över broar så gissningsvis kommer du inte ha något emot att ta god tid på dig. Kanske att det till och med kan bli en glasspaus på hamnpiren eller en stund i solen längs vägen. Alldeles söder om Södra Stranden ligger Fålehagen. Här betade kungens hästar en gång, och idag är det ett populärt rekreationsområde. Här finns gott om stigar, elljussåpår, terränglöpingsspår och terrängcykelspår att upptäcka och här kan du uppleva naturens skiftningar genom alla årstider – var och en med sin egen charm.

Ett grönt och miljösmart boende

I Brf Södra Stranden kan du bo grönt och miljösmart – och till låg driftskostnad. Husen är byggda med fokus på hållbarhet och smarthet, och här tas både värme från människor och maskiner liksom solens varma strålar tillvara. På husets tak ligger solceller som ger bostäderna och de gemensamma utrymmena miljövänlig el. Under de ljusare årstiderna står solen för en stor del av den el som åtgår i huset. Tack vare solcellerna minskar behovet av köpt el, vilket kommer alla boende till nytta genom lägre pris per förbrukad kilowattimme. När sedan hösten och vintern träder in så kommer den närproducerade bergvärmen väl till pass. Husen är byggda på ett sätt som ger mycket låg energiförbrukning, samtidigt som du också har möjligheten att påverka el- och vattenanvändningen och därmed kostnaderna. I varje lägenhet finns mätare som visar hur mycket el, värme, varmvatten och kallvatten som används. Du betalar bara för den egna förbrukningen, och den uppmätta kostnaden debiteras utöver månadsavgiften. Prisvärt och klokt, och en långsiktigt hållbar lösning för såväl plånboken som miljön!

BROSCHYRER

Intresseanmälan

Louise Nyenger

Fastighetsmäklare
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
070-622 95 00

Matilda Lindén

Fastighetsmäklare
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
070-399 30 35

Charlotta Dufmats

Fastighetsmäklare
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
070-721 01 91