BRF Brytstugan

I Helsingborg, norr om Filbornavägen, granne med Fredriksdals fina vattentorn och de två koloniområdena Sommarbyn Tornet och Brytstugan har vi uppfört Brf Brytstugan. Fyra nya hus med fem bostadsvåningar vilka rymmer totalt 80 moderna bostadsrätter färdigställdes i oktober 2017. I husen återfinns smart planerade bostäder om ett till tre rum och kök, samtliga med en stor inglasad balkong eller inglasad uteplats med egen trädgård i njutbart läge.

Om projektet

Ort: Helsingborg
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Lägenheter: 80 st, 1-3 rok
Boarea: 45-80 kvm
Färdigställande: feb 2017, okt 2017
Brf: Brytstugan 1 och 2

HP Boende AB

Välkommen hem!

Vi vill att du ska får ett hem att trivas och må bra i. Tack vare den höga rumshöjden, stora glasade ytor och det öppna förhållandet mellan kök, vardagsrum och balkong eller uterum får lägenheterna en känsla av  både rymd och öppenhet. Sovrummen har samma rymliga höjd till taket och ytorna är på rätt ställen. Grundtonen i hemmet är ljus och utgår från vita väggar och lackad ekparkett. Köksinredningen är rakt igenom stilren och fullutrustat med vita luckor och moderna vitvaror. Våtrummen är helkaklade i tidlösa färger och har både tvättmaskin, torktumlare och praktiska förvaringslösningar. Du får gott om förvaringsutrymmen i din nya bostad. Alla lägenheter har klädkammare och ett separat lägenhetsförråd i källarplan. Utöver detta har varje bostad 2-3 rok en stor skjutdörrsgarderob både i hallen och i det stora sovrummet.

Lev livet naturligt enkelt!

Läget är alltid A och O! Från det nya bostadsområdet vid Filbornavägen finns både centrum, grönska, skolor och service på mycket lättillgängligt avstånd. Knutpunkten ligger endast 2 km bort och med cykel tar du dig på bra cykelvägar in till centrum på bara några minuter. Även närheten till kollektivtrafiken gör att du med god turtäthet kan nå dina resmål på ett enkelt och bekymmersfritt sätt. Både norr och söder ut finner du all tänkbar handel och service i form av Rosengårdens centrum, stormarknader och Välas stora utbud av butiker. Gillar du sport och aktiv fritid finner du väster om området Olympia, en av Sveriges anrikaste idrottsanläggning. Bara ett stenkast bort ligger även Filborna arena med sim- och sporthall. Söker du istället lugn naturupplevelse styr du kosan västerut och en kort promenad bort ligger Fredriksdals underbara trädgårdar och parker. I motsatt riktning ligger Filborna skogspark som bjuder på högst varierande naturupplevelser och goda möjligheter till rekreation, lek och friluftsliv.

Om Brytstugan

Brf Brytstugan har lånat sitt namn av den koloniförening som
ligger i anslutning till det nya bostadsområdet. I “brydestuan” torkade man förr linet som ett steg i processen att framställa tyg från råmaterialet. Linet lades här ut på ställningar av trä och torkades med hjälp av värmen från husets eldstad. Byns gemensamma brytstuga låg ofta utanför annan bebyggelse då brandrisken var stor.

Långsiktigt hållbart

Vi bygger lågenergihus för miljön, ekonomin och kommande generationer. Våra hus är mycket välisolerade och värms till stor del upp genom den värme. som alstras i byggnaden, främst i form av spillvärme från människor och hushållsmaskiner men även genom den infallande solinstrålningen. På taken utnyttjas också solens enorma kraft. Med hjälp av solceller närproduceras möiljövänlig el till bostadsrättsföreningens gemensamma och hushållens individuella elbehov. I Brf Brytstugan har du utöver låg energiförbrukning och lokalt producerad el möjlighet att påverka din boendekostnad ytterligare. Detta genom ett individuellt uppmätningssystem för el, värme, varmvatten och kallvatten i varje lägenhet. Du bidrar till ett långsiktigt hållbart samhälle och betalar bara för vad du själv förbrukar.

Ett grönt boende

 

Ett grönt boende har varit utgångspunkten för utformningen av brf Brytstugan. Med sitt läge, nära två av Helsingborgs största parker och klassiska koloniområden, finns alla förutsättningar för at bo naturskönt. Husen omsluter även en egen oas i form av den grönskande innergården. En miljö som inbjuder till avkopplande gårdsliv enskilt och tillsammans med goda grannar. På gården finns i bottenplan små trädgårdar till de lägenheter som ligger in mot gården. För samtliga boende blir gården områdets medelpunkt med olika gröna ytor som inbjuder till möten, lek och rekreation. Kort sagt en lummig oas för de boende att vistas i och njuta av!
Gården är fri från genomfartsrafik. Boendeparkering sker i parkeringsgaraget under innergården eller på parkeringsplats utomhus. Garaget når du med hiss från bostadshusens källarplan där även cykelförrådet finns.