Referenser

Oxhagsgatan Huskvarna

HR Öxnehöjden

Med vacker utsikt över Vättern, Bondberget, Jönköping och Huskvarna har vi byggt 193 nya hyresrätter i projektet Öxnehöjden.  Med vattnet i blickfånget, centrum och naturen runt knuten reser sig de tre husen på 10-, 12- och 14-våningar.  Husen erbjuder allt från yteffektiva ettor till rymliga treor, alla med underbar utsikt över omgivningen. Lägenheterna är noggrant planerade, med gott om förvaringsmöjligheter, bra materialval och utrustning som håller genomgående hög kvalitet. Merparten av lägenheterna har en egen inglasad balkong och bilen parkeras enkelt i garaget eller på parkeringsplats i anslutning till husen, där det också ges möjlighet till elbilsladdning.

 

 

Läs mer

Vasatorpsvägen, Helsingborg

Brf Äppelgården

Hela Helsingborg växer och frodas. I den nya bostadsrättsföreningen Äppelgården  är det lätt att hitta en egen plats att slå rot på, i en nytänkande stadsdel som spirar av utveckling. Vi bygger nya bostadsrätter, ljusa och rymliga lägenheter med attityd och elegans. Första etappen av Äppelgården är slutsåld och hade sin inflyttning i april 2023. Har du också intresse av att flytta till Äppelgården?  Kontakta Länsförsäkringar Fastighetsförmedling för mer information om etapp 2 och våra bostäder på Vasatorpsvägen.

Läs mer

Tellusgatan Göteborg

Brf Bergstoppen

Projektet Bergstoppen är en del av satsningen BoStad2021  som genomfördes i samband med  Göteborgs 400-årsjubileum. För att möta bostadsbehovet gjorde Göteborgs stad tillsammans med ett antal kommunala, privata och kooperativa byggaktörer en unik satsning utöver det ordinarie bostadsproduktion.

Totalt ingår fyra bostadshus och två garage i vår projektdel Bergstoppen varav hälften nu är uppfört. 78 nya bostadsrätter i ett område där det i dagsläget mest finns hyresrätter i befintligt bestånd och där nyproduktion inte genomförts på många år.

Läs mer

Fotogengatan Motala

Brf Södra Stranden

Strax intill Motalavikens södra strand ligger Brf Södra Stranden. Här har vi byggt 97 nya bostadsrätter i Östergötlands sjöstad med vattnet i blickfånget och naturen runt knuten. Mest påtaglig och tongivande för Södra Stranden är såklart närheten till vattnet. Det tar bokstavligen en minut att ta sig ned till strandkanten och på cirka 15 minuters promenad når man Motalas centrum. Området kring Södra Stranden är under utveckling och det finns planer på att området på sikt ska omvandlas till attraktiva boendemiljöer blandat med handel och verksamheter med tydliga kopplingar till båtliv och vatten. För att binda samman detta guldläge med staden planerar även Motala kommun ett tydligare, rekreativt parkstråk längs med vattnet som binder samman broarna kring Motalaviken.

Läs mer

Sandbacksgatan Jönköping

BRF SKÅLEN

Vackert och centralt, beläget nordväst om Jönköpings stadskärna ligger stadsdelen Bymarken. På första parkett, med till obruten Vätterutsikt har vi här uppfört brf Skålen. En unik möjlighet att bo i nyproducerad bostadsrätt på Bymarkens sluttning. Husen erbjuder allt från yteffektiva ettor till rymliga, charmiga treor med eller utan snedtak och möjlighet till flera balkonger i olika väderstreck. Ett boende på Sandbacksgatan erbjuder därtill ett fantastiskt läge med närhet till Vättern, Stadsparken, Resecentrum och Jönköpings stadskärna.

Läs mer

Södra Strandvägen, Mjölby

Brf Svartåpromenaden

Svartåpromenaden är ett pågående samarbetsprojekt mellan HP Boende och Ulricehamns Betong i Mjölby som påbörjades 2016 och avslutade 2023. Ett efterlängtat bostadstillskott med 187 lägenheter i en kommun där det sedan länge saknats moderna bostadsrätter. Senast en nyproduktion av bostadsrätter genomfördes var i slutet av 70-talet. Svartåpromenaden ligger i Mjölbys nya stadsdel intill Svartån som utvecklas till en helt ny del av stadens vackra, natursköna centrum. Åns tidigare outnyttjade östra strand fylls nu av liv, rörelse och blir en attraktiv mötesplats, öppen för alla!

Läs mer

Linbastagatan, Helsingborg

BRF Brytstugan

I Helsingborg, norr om Filbornavägen, granne med Fredriksdals fina vattentorn och de två koloniområdena Sommarbyn Tornet och Brytstugan har vi uppfört Brf Brytstugan. Fyra nya hus med fem bostadsvåningar vilka rymmer totalt 80 moderna bostadsrätter färdigställdes i oktober 2017. I husen återfinns smart planerade bostäder om ett till tre rum och kök, samtliga med en stor inglasad balkong eller inglasad uteplats med egen trädgård i njutbart läge.

Läs mer

Höstljungstigen, Jönköping

BRF Kronheden

På Höstljungstigen i natursköna Barnarp strax utanför Jönköping återfinns Brf Kronheden. Ytterligare ett samarbetsprojekt mellan HP Boende och Ulricehamns Betong. Här har vi uppfört totalt 66 lägenheter, 44 bostadsrätter och 22 hyresrätter. De första flerbostadshusen på orten sedan 1980-talet.

I juni 2015 släpptes projektets första 22 lägenheter till försäljning. Redan klockan fyra på natten fanns de första kunderna på plats för att bilda kö inför släppet på morgonen. Efter första bokningsveckan stod det därefter klart att projektet skulle bli verklighet då gensvaret överträffat alla förväntningar. 

Läs mer

Nyckelvägen, Jönköping

BRF Lovisagatan

I korsningen Nyckelvägen/Lovisagatan i Jönköping har vi byggt två flerbostadshus innehållande 50 bostadsrätter samt ett underjordiskt garageplan. Inflyttning skedde i oktober 2016. Lägenheterna ligger i den mycket omtyckta stadsdelen Gräshagen. Ett naturnära boende för alla åldrar där man inte behöver kompromissa med närheten till stadskärnan. På 10 minuter med cykel nås stans utbud. Även med buss och bil är kommunikationsmöjligheterna in till Jönköping är mycket goda.

Läs mer

Rotegatan Linköping

BRF Tinneröhöjd

På området Södra Ekkällan i Linköping ligger Rotegatan. Här har HP Boende i samarbete med Ulricehamns Betong byggt fyra flerbostadshus mellan 10-14 våningar innehållande 219 bostadsrätter samt en garagebyggnad som förser samtliga hus med parkeringsplatser. Inflyttning av det första huset skedde i november 2014 och projektet färdigställdes sin helhet i september 2017. Brf Tinneröhöjd uppförs som lågenergihus med mycket låg energiförbrukning och fokus på närproducerad energi i form av bergvärme och solceller.

Läs mer

Lantmätargränd, Jönköping

BRF Gamla China

I korsningen Östra Storgatan/Lantmätargränd på Öster i Jönköping ligger fastigheterna Abborren 6 och 15. Tidigare låg här bl a Chinabiografens lokaler. 2007 förvärvade HP Boende fastigheten och utvecklingen av det nya projektet påbörjades. Den gamla byggnaden bevarades till vissa delar och återuppfördes i tidstypisk stil medan andra delar revs och ersattes med modernare arkitektur.

Läs mer

Norra Bogesundsgatan, Jönköping

BRF Bogesundsparken

På Gräshagen på Norra Bogesundsgatan 8 och 10 i Jönköping ligger fastigheterna Navet 7 och 8. Här har HP Boende i samarbete med Ulricehamns Betong uppfört två flerbostadshus med vardera 46 bostadsrättslägenheter samt en garagebyggnad i två plan som förser båda etapperna med parkeringsplatser.

Byggnationen av den första etappen påbörjades i maj 2011 och stod färdig för inflyttning i slutet av mars 2012. Första etappen omfattade ett av de tio våningar höga husen samt garaget. Det andra bostadshuset påbörjades i juni 2012 och inflyttning skedde i slutet av maj 2013.

Läs mer

Envägen, Diseröd

BRF UTBLICKEN

I omtyckta, naturskönt belägna Diseröd strax utanför Kungälv bygger vi Brf Utblicken intill ortens centrum. Totalt återfinns nu två smakfullt utformat bostadshus med vardera 25 lägenheter fördelat på sju våningar. På platsen planerar vi även att bygga ytterligare två bostadsrättsföreningar under kommande år. I brf Utblicken återfinns allt från yteffektiva tvåor till rymliga treor. Även en smart fyra kan erbjudas om behovet finns nu eller kanske uppstår senare i livet. Solens läge, utsikten och närande grönområden har tagits med i planeringen. Alla boende får en egen inglasad balkong eller en egen trädgårdstäppa. Hos Brf Utblicken kommer våren lika tidigt som hösten lämnar sent.

Läs mer