BRF Kronheden

På Höstljungstigen i natursköna Barnarp strax utanför Jönköping återfinns Brf Kronheden. Ytterligare ett samarbetsprojekt mellan HP Boende och Ulricehamns Betong. Här har vi uppfört totalt 66 lägenheter, 44 bostadsrätter och 22 hyresrätter. De första flerbostadshusen på orten sedan 1980-talet.

I juni 2015 släpptes projektets första 22 lägenheter till försäljning. Redan klockan fyra på natten fanns de första kunderna på plats för att bilda kö inför släppet på morgonen. Efter första bokningsveckan stod det därefter klart att projektet skulle bli verklighet då gensvaret överträffat alla förväntningar. 

Om projektet

Ort: Jönköping
Upplåtelseform: Bostadsrätt och Hyresrätt
Lägenheter: 66 st, 1-3 rok
Boarea: 52-88 m2
Färdigställande: okt 2016, april 2017, okt 2017
Brf: Kronheden 1 och 2

HP Boende AB

Välkommen hem till Höstljungstigen

Husen, som ligger i anslutning till det nya villaområdet vid Kronhedsvägen, är fyra våningar höga och innehåller en variation av lägenhetsstorlekar mellan 1-3 rok. Alla får tillgång till en stor inglasad balkong eller ett uterum med en egen trädgårdstäppa. Brf Kronheden uppförs som lågenergihus med mycket låg energiförbrukning och fokus på närproducerad energi i form av bergvärme och solceller.

Natursköna Barnarp

Närhet till naturen. Ett lite lugnare tempo och mindre stress. Ett samhälle där alla hjälps åt för att skapa en trivsam och säker miljö. Visst låter det skönt! I Barnarp mår du bra och njuter av livet i en rofylld miljö med avkopplande tystnad. Ta en tur i svampskogen, en cykelrunda på skogsvägar, ett dopp i en sjö eller vandra runt Barnarpsleden och ta del av omväxlande natur med många små guldkorn. En annan viktig del av livet är arbete och förutsättningarna kring Barnarp är goda. Närheten till Jönköping och Torsvik gör att arbetstillfällena är många och av varierande slag. Barnen i Barnarp har alla förutsättningar att få en trygg och fin uppväxt. Här finns utmärkta skolor, förskolar samt ett rikt och aktivt idrottsutbud, föreningsliv och inte minst bra kompisar. Lockar någon gång stadslivet finns Jönköpings puls och utbud inom räckhåll. Där händer det ständigt nya saker och det finns ett stort utbud av shopping, kultur, nöje, sport och andra aktiviteter.

Långsiktigt hållbart

 

Vi bygger lågenergihus med bergvärme för miljön, ekonomin och kommande generationer. Våra hus är mycket välisolerade och värms till stor del upp genom den värme som alstras i byggnaden, främst i form av spillvärme från människor och hushållsmaskiner men även genom den infallande solinstrålningen. På taken utnyttjas också solens enorma kraft. Med hjälp av solceller närproduceras möiljövänlig el till bostadsrättsföreningens gemensamma och hushållens individuella elbehov. I Brf Kronheden har du utöver låg energiförbrukning och lokalt producerad el möjlighet att påverka din boendekostnad ytterligare. Detta genom ett individuellt uppmätningssystem för el, värme, varmvatten och kallvatten i varje lägenhet. Du bidrar till ett långsiktigt hållbart samhälle och betalar bara för vad du själv förbrukar.