BRF Lovisagatan

I korsningen Nyckelvägen/Lovisagatan i Jönköping har vi byggt två flerbostadshus innehållande 50 bostadsrätter samt ett underjordiskt garageplan. Inflyttning skedde i oktober 2016. Lägenheterna ligger i den mycket omtyckta stadsdelen Gräshagen. Ett naturnära boende för alla åldrar där man inte behöver kompromissa med närheten till stadskärnan. På 10 minuter med cykel nås stans utbud. Även med buss och bil är kommunikationsmöjligheterna in till Jönköping är mycket goda.

Om projektet

Ort: Jönköping
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Lägenheter: 50 st 1-3 rok
Boarea: 53-83 kvm
Färdigställande: oktober 2016
Brf: Lovisagatan

HP Boende AB

Välkommen till Brf Lovisagatan

I Brf Lovisagatan är det enkelt att trivas, med ett utsökt läge nära natur och innerstad. De två huskropparna innehåller fem bostadsplan varav en sutterängvåning. Tillsammans med tegelhusen i området bildar Brf Lovisagatan ett kvarter som omsluter en gemensam grönskande innergård. Alla lägenheter har en inglasad balkong eller öppen uteplats med fina sol- och utsiktslägen. Balkongen är tryggt indragen från fasaden och väl skyddad från väder och vind. På den generösa balkong kan du koppla av, umgås och odla. Soliga dagar öppnar du inglasningen och kan till fullo njuta av solens strålar. Tidigt på våren behåller du glasluckorna stängda och njuter av solens återkomst liksom framåt höstkanten då du förlänger sommarkänslan trots annalkande kyla.

Grafisk betong

Husen på Lovisagatan pryds av ett grafiskt trädtryck. Grafisk betong innebär att man överför ett mönster till ett betongelement. Trycket uppkommer genom att betongytan förhindras att härda på just de partier som motsvaras av bildernas punkter eller linjer. Vid gjutning placeras en tryckt bild i botten på formen och sedan fylls den med betong. När alltsammans härdat högtrycksspolas den tryckta ytan. Det yttersta lagret av betongen, det som varit i kontakt med det medel som förhindrar betongens härdning, spolas bort. Bilden framträder då som ett tryck i betongytan, i detta fall i form av ett skogsmotiv.

Populära natursköna Gräshagen

Det är inte svårt att förstå att många attraheras av Gräshagens vackra omgivningar och perfekta läge nära staden, naturen och samhällservice. Från Lovisagatan kan du cykla till stadskärnan på ca 10 minuter. Vill du hellre ta bussen stannar den i mycket nära anslutning till bostaden. Med bil tar du dig snabbt in mot centrum eller ut på riksväg 40. Parkerar bilen gör du smidigt i garaget i bostadshuset alternativt på gården i carport eller på parkeringsplats.

Gräshagen är ett område för alla åldrar. Förskolor, skolor, matvarubutiker och restauranger allt finns inom mycket bekvämt avstånd i stadsdelen och vid Torpaplan. Söker du rekreation finns strövområden och Vattenledningsparkens vackra landskap runt knuten där du kan utforska årstidernas variationer. Vi kan kort sagt erbjuda dig ett naturnära boende där du ändå känner närhet till stadens alla möjligheter.

Långsiktigt hållbart

 

Vi bygger lågenergihus för miljön, ekonomin och kommande generationer. Våra hus är mycket välisolerade och värms till stor del upp genom den värme som alstras i byggnaden, främst i form av spillvärme från människor och hushållsmaskiner men även genom den infallande solinstrålningen.

På taken utnyttjas också solens enorma kraft. Med hjälp av solceller närproduceras miljövänlig el till bostadsrättsföreningens gemensamma och hushållens individuella elbehov. I våra hus har du utöver låg energiförbrukning även möjlighet att påverka din boendekostnad ytterligare. Detta genom ett individuellt uppmätningssystem för el, värme, varmvatten och kallvatten i varje lägenhet. Du bidrar till ett långsiktigt hållbart samhälle och betalar bara för vad du själv förbrukar.