BRF SKÅLEN

Vackert och centralt, beläget nordväst om Jönköpings stadskärna ligger stadsdelen Bymarken. På första parkett, med till obruten Vätterutsikt har vi här uppfört brf Skålen. En unik möjlighet att bo i nyproducerad bostadsrätt på Bymarkens sluttning. Husen erbjuder allt från yteffektiva ettor till rymliga, charmiga treor med eller utan snedtak och möjlighet till flera balkonger i olika väderstreck. Ett boende på Sandbacksgatan erbjuder därtill ett fantastiskt läge med närhet till Vättern, Stadsparken, Resecentrum och Jönköpings stadskärna.

Om projektet

Ort: Jönköping
Upplåtelseform:
 Bostadsrätt
Lägenheter: 36 st 1-3 rok
Boarea: 43-88 kvm
Inflyttning: nov 2021
Brf: Skålen

HP Boende AB

HITTA HEM I BRF SKÅLEN

Brf Skålen består av 36 lägenheter fördelat på två parallella huskroppar som trappar upp längs Sandbacksgatan och Kortebovägen. I anslutning till det västra huset återfinns föreningens carportar och parkeringsplatser. Bostadsentréerna är vända in mot Sandbacksgatan och den gemensamma gården, en trivsam och praktisk mötesplats för de boende. Husens form och kulör ansluter till sin omgivning och utgör ett naturligt inslag bland Bymarkens karaktäristiska takåsar. Både Vätterutsikten och västersolen tas till vara med balkonger i öster- och västerläge.

PÅ FÖRSTA JÖNKÖPINGSPARKETT

Vackert och centralt, beläget nordväst om Jönköpings stadskärna klättrar stadsdelen Bymarken upp för berget. I brf Skålen på Sandbacksgatan bor man på första Jönköpingsparkett med Vätterns vattenspegel och årstidsväxlingar som en del av ditt vardagsrum. Omtyckta Bymarken bjuder på en härlig kombination av natur, vidunderlig utsikt och närhet till stadens utbud. Gång- och cykelvägen utmed Vätterstranden tar dig enkelt in till Jönköpings centrum på bara några minuter eller leder dig till Resecentrums utbud av kollektivtrafik både inom kommunen och vidare ut i landet.

ETT GRÖNT OCH MILJÖSMART BOENDE

Vår målsättning är att skapa ett grönt och miljösmart boende – till låg driftskostnad. Då fokus ligger på hållbarhet bygger vi lågenergihus som tar till vara på allt från mänsklig och maskinell värme till solens värmande strålar. Med solceller på taket förses bostäderna och de gemensamma utrymmena med miljövänlig el. Under de kallare årstiderna erbjuds närproducerad bergvärme som också värmer upp vattnet till den sköna duschen året runt.

Lägenheterna har redan låg energiförbrukning samt lokalt producerad el och värme, men det finns ytterligare möjligheter att påverka energianvändningen. Genom aktiva val av rumstemperatur, el- och vattenanvändning kan ni sänka er förbrukning och på så sätt få ett billigare boende. Detta då bostäderna har individuella uppmätningssystem, vilket innebär att du endast betalar för den el, värme och det vatten som ert hem faktiskt förbrukar. En prisvärd kombination som är långsiktigt hållbar för både plånboken och miljön!

”Njut av ett stilfullt boende på Bymarkens sluttning”

LÄGET ÄR A OCH O

Stadsdelen Bymarken har det lilla extra. Förutom närheten till centrum bor du här i en grönskande stadsdel där det är nära till naturupplevelser. Bland annat finner du Dunkehallaledens vackra sträckning i anslutning till bostaden. Här kan du följa årstidernas växlingar längs med porlande vatten från vårens första blommor till höstens vackra färger. En kort, men lite backig, promenad bort når du även anrika Stadsparkens utbud av lek och rekreation. Här kan du även heja fram stadens fotbollslag J-Södra i en hemmamatch på Stadsparksvallen. På vägen hem stannar du till på kvarterets konditori och avnjuter en fika i gott sällskap eller varför inte ta ett kvällsdopp i Vättern vid den närliggande badplatsen.

”Det är något speciellt med att titta ut över Vättern”

Situationsplan