Brf Svartåpromenaden

Svartåpromenaden är ett pågående samarbetsprojekt mellan HP Boende och Ulricehamns Betong i Mjölby som påbörjades 2016 och avslutade 2023. Ett efterlängtat bostadstillskott med 187 lägenheter i en kommun där det sedan länge saknats moderna bostadsrätter. Senast en nyproduktion av bostadsrätter genomfördes var i slutet av 70-talet. Svartåpromenaden ligger i Mjölbys nya stadsdel intill Svartån som utvecklas till en helt ny del av stadens vackra, natursköna centrum. Åns tidigare outnyttjade östra strand fylls nu av liv, rörelse och blir en attraktiv mötesplats, öppen för alla!

Om projektet

Ort: Mjölby
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Lägenheter: 187 st, 1-3 rok
Boarea: 48-86 kvm
Färdigställande: april 2018, okt 2018, maj 2020, nov 2021, april 2023
Brf: Svartåpromenaden 1-5

HP Boende AB

Välkommen hem till Svartå Strand

De nya bostäderna i brf Svartåpromenaden består av såväl smart planerade ettor som rymliga treor. Hemmen imponerar med välplanerade boytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum – en utformning som möjliggör socialt umgänge till både vardag och fest. Bostäderna får fina ljusinsläpp som möter de vackra omgivningarna. Lägg därtill den inglasade balkongen som blir ett extra bostadsrum stora delar av året. Svartåpromenaden har hem som möter alla behov i livet.

Ett bekvämt boende

I brf Svartåpromenaden bor du mycket bekvämt med hiss och goda parkeringsmöjligheter, antingen i carport eller på öppen parkeringsplats. Lägenheterna präglas av modern arkitektur med uppskattad förvaring, både klädkammare och stora skjutdörrsgarderober. Utöver detta får du även tillgång till ett förråd i husets entréplan. Köksinredningen är rakt igenom stilren och fullutrustat med vita luckor och moderna vitvaror. Våtrummen är ljusa, rymliga och moderna. I samtliga finns tvättmaskin och torktumlare samt praktiska arbetsytor. För oss är varje detalj i ditt nya boende viktig

Ett grönt, vattennära boende

Intill Svartån, nära centrum och stationsområdet, ligger Svartåpromenaden. Moderna, bekväma bostadsrätter med hiss och vacker utsikt över åns vattenspegel. Svartån har en mycket naturskön strandlinje i sitt lopp genom centrala Mjölby. En strandlinje som bjuder på varierande vattennära, gröna miljöer. I detta unika läge är det enkelt att hitta hem. Här finns alla förutsättningar för ett bekvämt, lugnt boende med närhet till centrum, kommunikationer och rekreation.

Läget är A och O!

Mjölbys nya stadsdel intill Svartåns strand tillhör stadens mest centrala delar. Strax intill Svartåpromenaden återfinns en ICA-butik och inom en knapp kilometers avstånd nås alla former av offentlig och kommersiell service. I Mjölby finns även utmärkta skolor, förskolor samt ett rikt och aktivt idrottsutbud och föreningsliv.Mjölby är även en del av Östgötaregionens effektiva kommunikationsnät med utmärkta järnvägs- och vägförbindelser. Stationsområdet och dess kollektivtrafik med tåg och bussar ansluter till det nya bostadsområdet genom den närliggande gång- och cykelporten. Möjligheten till daglig arbetspendling till och från många närliggande städer är utmärkt. Med tåg nås även huvudstaden på cirka 2 timmar utan byten. Lockar någon gång storstadslivet finns Linköpings puls och utbud inom nära räckhåll från Mjölby. Här händer det ständigt nya saker och det finns ett stort utbud av shopping, kultur, nöje, sport och andra aktiviteter.

Långsiktigt hållbart

 

Vi bygger lågenergihus för miljön, ekonomin och kommande generationer. Med hållbarhet i fokus planerar vi våra bostäder från första idé till genomförd inflyttning. Bostäderna är mycket välisolerade och värms till stor del upp genom den värme som alstras i byggnaden, främst i form av spillvärme från människor och hushållsmaskiner men även genom den infallande solinstrålningen. På taken utnyttjas också solens enorma kraft. Med hjälp av solceller närproduceras möiljövänlig el till bostadsrättsföreningens gemensamma och hushållens individuella elbehov. I våra bostadsrätter har du utöver låg energiförbrukning och lokalt producerad el möjlighet att påverka din boendekostnad ytterligare. Detta genom ett individuellt uppmätningssystem för el, värme, varmvatten och kallvatten i varje lägenhet. Du bidrar till ett långsiktigt hållbart samhälle och betalar bara för vad du själv förbrukar.