BRF Tinneröhöjd

På området Södra Ekkällan i Linköping ligger Rotegatan. Här har HP Boende i samarbete med Ulricehamns Betong byggt fyra flerbostadshus mellan 10-14 våningar innehållande 219 bostadsrätter samt en garagebyggnad som förser samtliga hus med parkeringsplatser. Inflyttning av det första huset skedde i november 2014 och projektet färdigställdes sin helhet i september 2017. Brf Tinneröhöjd uppförs som lågenergihus med mycket låg energiförbrukning och fokus på närproducerad energi i form av bergvärme och solceller.

Om projektet

Ort: Linköping
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Lägenheter: 219 st, 1-4 rok
Boarea: 40-113 m2
Färdigställande: nov 2014, nov 2015, nov 2016, sep 2017
Brf: Tinneröhöjd 1-4

HP Boende AB

Modernt boende med utsikt

Den högt belägna tomten är utgångspunkten för utformningen av Tinneröhöjd. Redan på någon vånings höjd över marken får man utsikt över omgivningarna genom gläntor i skogen. Högre upp i husen blir effekten hänförande då de högsta våningarna ligger i höjd med Linköpings högsta byggnader och utsikten är milsvid. Husen har en uppåtsträvande design med tydlig identitet och ger ett sammanhållet modernt uttryck genom sin ljusa färgskala och färgstarka individuella detaljer. För att ytterligare förstärka den individuella känslan varierar huskropparna i höjd vilket skapar liv och rörelse i områdets uttryck. 

Södra Ekkällan

Kontrasten att enkelt kunna växla mellan stad och natur lockar till ett boende i Södra Ekkällan. Här är stadens puls lika tillgänglig som naturens lugn, Utbyggnaden av Linköpings nya stadsdel Södra Ekkällan har nu pågått några år och det bubblar av framåtanda. Det är inte svårt att förstå att många attraheras av områdets vackra omgivningar och perfekta läge nära staden, naturen, service och många arbetsplatser. Från vårt område kan du cykla till stadskärnan på ca 10 minuter. Vill du hellre ta bussen stannar denna i nära anslutning till bostaden och bilen parkeras i vårt rymliga garage på andra sidan gatan. Rotegatan är ett område för alla åldrar, förskolor, skolor, sjukhus, gym och matvarubutik allt finns inom mycket bekvämt avstånd. Söker du rekreation är det finns bland annat Tinnerös vackra eklandskap runt knuten där man kan utforska årstidernas variationer eller så finner lugnet i härliga promenader till Tinnerbäckens porlande ljud.