Brf Bergstoppen

Projektet Bergstoppen är en del av satsningen BoStad2021  som genomfördes i samband med  Göteborgs 400-årsjubileum. För att möta bostadsbehovet gjorde Göteborgs stad tillsammans med ett antal kommunala, privata och kooperativa byggaktörer en unik satsning utöver det ordinarie bostadsproduktion.

Totalt ingår fyra bostadshus och två garage i vår projektdel Bergstoppen varav hälften nu är uppfört. 78 nya bostadsrätter i ett område där det i dagsläget mest finns hyresrätter i befintligt bestånd och där nyproduktion inte genomförts på många år.

Om projektet

Ort: Bergsjön, Göteborg
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Lägenheter: 39 st, 1-3 rok
Lägenhetsstorlek: 40-82 kvm
Inflyttning: Januari 2020 och Mars 2021
Brf: Bergstoppen 1 och 2

 

HP Boende AB

Hitta hem i brf Bergstoppen

De nya bostäderna i brf Bergstoppen består av såväl smarta ettor som stora treor, där inglasad balkong är standard. Ett prisvärt hem som möter dagens höga modernitet gällande design och materialval. Hemmen imponerar med välplanerade boytor samt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum – en utformning som möjliggör socialt umgänge till både vardag och fest. Den generösa takhöjden och stora fönsterpartier förstärker den luftiga och rymliga känsla.

Njut av ett elegant boende

Den utvalda färgpaletten i ljusa toner matchas med lackad ekparkett. Det stilrena köket erbjuder modern utrustning och inbjuder till såväl vardagens pasta carbonara som helgens middagsbjudning eller bullstök. De helkaklade badrummet följer lägenhetens formspråk samt är utrustat med tvättmaskin och torktumlare. När det kommer till förvaring har inget lämnats åt slumpen, då det erbjuds både klädkammare och skjutdörrsgarderober. Utöver detta finns förråd, beläget på entréplanet, samt ges möjlighet att hyra garageplats.

Läget är A och O!

Bergsjön erbjuder en härlig kombination av natur och levande storstad. Låt er imponeras av områdets fantastiska vyer, som på vissa platser sträcker sig hela vägen ut till Vinga. Den vackra badsjön Bergsjön gav sitt namn åt trakten och är ett självklart utflyktsmål året om. För barnfamiljen blir även Stadslantgården Galaxen ett populärt resmål. Bekanta er med djuren, rid häst och vagn eller avnjut en kopp kaffe med nybakat fikabröd. Strax söder om sjön stupar bergen brant mot Utby – en omtyckt plats av de friluftslystna bergsklättrarna. För den som hellre glider fram på is eller snö erbjuds hockey, konståkning och längdskidanläggning. Sommarsportaren har tillgång till simhall samt fina motionsslingor där ni kan träna upp inför milen. I multiarenan Kviberg finns även beachvolley, träningshallar och gym.

I början på 2000-talet genomgick Bergsjön centrum en omfattande upprustning har bland annat ICA Supermarket, apotek och konditori. Om ni är sugna på ostbricka och plockmat, så inhandlas delikatesserna från charkbutiken. Närheten till daghem, fritidshem och skolor gör att Bergsjön passar utmärkt för barnfamiljen. För studenten som pluggar inför sin framtida karriär, finns flera alternativ in till Göteborgs olika universitet. Spårvagn 7 och 11 tar er exempelvis in till storstadspulsen på omkring 20-30 minuter.

Ett grönt, miljösmart boende

 

Brf Bergstoppens målsättning är att skapa ett grönt och miljösmart boende – till låg driftskostnad. Då fokus ligger på hållbarhet byggs lågenergihus som tar till vara på allt från mänsklig och maskinell värme till solens värmande strålar. Med solceller på taket förses bostäderna och de gemensamma utrymmena med miljövänlig el. Under de kallare årstiderna erbjuds närproducerad bergvärme som också värmer upp vattnet till den sköna duschen året runt.

Lägenheterna har redan låg energiförbrukning samt lokalt producerad el och värme, men det finns ytterligare möjligheter att påverka energianvändningen. Genom aktiva val av rumstemperatur, el- och vattenanvändning kan ni sänka er förbrukning och på så sätt få ett billigare boende. Detta då bostäderna har individuella uppmätningssystem, vilket innebär att du endast betalar för den el, värme och det vatten som ert hem faktiskt förbrukar. En prisvärd kombination som är långsiktigt hållbar för både plånboken och miljön!