Brf Äppelgården

Hela Helsingborg växer och frodas. I den nya bostadsrättsföreningen Äppelgården  är det lätt att hitta en egen plats att slå rot på, i en nytänkande stadsdel som spirar av utveckling. Vi bygger nya bostadsrätter, ljusa och rymliga lägenheter med attityd och elegans. Första etappen av Äppelgården är slutsåld och hade sin inflyttning i april 2023. Har du också intresse av att flytta till Äppelgården?  Kontakta Länsförsäkringar Fastighetsförmedling för mer information om etapp 2 och våra bostäder på Vasatorpsvägen.

Om projektet

Ort: Helsingborg
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Lägenheter: 43 st, 1-4 rok
Lägenhetsstorlek: 32-91 kvm
Inflyttning: April 2023
Brf:  Äppelgården 1

HP Boende AB

Framtidens boende

Kommande Brf Äppelgården 2 bildar tillsammans med uppförda Äppelgården 1 en verklig oas vid Vasatorpsvägen. Detta i ett närområde som just nu spirar av utveckling och nytänkande. Föreningarna har hämtat sitt namn från de fruktodlingar som historiskt funnits i området. Arkitekturen har ett modernt men klassiskt uttryck och husen är byggda för att hålla länge, både när det gäller estetik och kvalitet. De fyra olika huskroppar varvar modern attityd med klassisk elegans och inramar en inbjudande, bilfri utemiljö för alla åldrar. Husens rymmer en rad olika lägenhetstyper där fokus lagts på välplanerade planlösningar, goda förvaringsmöjligheter och rymliga balkonger.

Både fastigheten och lägenheterna är noggrant planerade för att ta tillvara naturens resurser. Solens läge, utsikten och närande grönområden har tagits med i planeringen. Den privata innergården omfamnas av husen, här finns det plats att leka, grilla, umgås, mötas och vila på. Här träffar man sina grannar, och hittar snart en egen favoritplats. Med tiden blir gården också ett grönskande vardagsrum, helt fri från genomfartstrafik. Perfekt för barn och barnbarn med spring i benen. Lägenheterna är planerade och utformade för att trivas i, och vi har några saker som vi är särskilt måna om. Alla lägenheter har egen uteplats, balkong eller inglasad balkong och material och utrustning är noggrant utvalda och håller genomgående mycket hög kvalitet. Våra bostäder är miljösmart byggda med tyst och högkvalitativ inomhusmiljö och med låg energiförbrukning vilket ger en långsiktigt god ekonomi för fastigheten, föreningen och för den boende. Oavsett vilken del av livet man står inför så erbjuder Brf Äppelgården ett smidigt och miljösmart boende och en egen plats att låta livet ta ny form och bära frukt på.

 

 

Nära till allt

I Äppelgården bor man både stads- och naturnära. På nära gångavstånd ligger flera stora matvarubutiker, bensinstation, apotek och systembolag. Området innehåller även alla former av offentlig och kommersiell service, bra skolor, förskolor, bibliotek, kyrka och vårdcentral samt ett rikt och aktivt förenings- och kulturliv. Gillar du sport och aktiv fritid finner Olympia och Filborna arena i områdets närhet. För barn finns även den stora lekplatsen med draktema ett stenkast bort liksom ett utomhusbad för alla bad- och plasksugna. Söker man istället för bus och lek en lugn natur- och kulturupplevelse återfinns en kort promenad bort Fredriksdals friluftsområde med underbara miljöer och grönskande parker. Där kan du följa årstidernas växlingar med vårens första blommor, sommarens rika grönska och höstens färger. Från Brf Äppelgården lugna oas förflyttar man sig bekvämt och smidigt med många möjliga alternativ. Runt knuten stannar Helsingborgsexpressen som snabbt och bekvämt tar dig in till stan. Trivs du bättre på cykel så har du kommit rätt, Helsingborg är en härlig cykelstad och från Äppelgården är du en lagom lång tur från Helsingsborgs stadskärna

Miljösmart boende

Husen är byggda med fokus på hållbarhet och smarthet, och här tas både värme från människor och maskiner liksom solens varma strålar tillvara. På husets tak ligger solceller som ger bostäderna och de gemensamma utrymmena miljövänlig el, som från ovan! Tack vare solcellerna minskar behovet av köpt el, vilket kommer alla boende till nytta genom lägre pris per förbrukad kilowattimme. När sedan hösten och vintern träder in så kommer fjärrvärmen väl till pass. Husen är byggda på ett sätt som ger mycket låg energiförbrukning, samtidigt som du också har möjligheten att påverka el- och vattenanvändningen och därmed kostnaderna. I varje lägenhet finns mätare som visar hur mycket el, värme, varmvatten och kallvatten som används. Du betalar bara för den egna förbrukningen, och den uppmätta kostnaden debiteras utöver månadsavgiften. Prisvärt och klokt, och en långsiktigt hållbar lösning för såväl plånboken som miljön!